Hieronder stellen onze mensen zich graag persoonlijk aan jou voor - in alfabetische volgorde.

Ernie van Brink

Ernie van Brink

senior adviseur en trainer

"Ervaren (loopbaan)coach, VWNW- adviseur, trainer en stressconsultant; levenslustige vrouw met een positieve levensinstelling die denkt in termen van mogelijkheden en optimisme. Ik heb oprechte belangstelling voor mensen, een gezonde dosis relativeringsvermogen en kan zowel samenwerken als zelfstandig werken.” Ik pak de trajecten heel praktisch op, bekijk wat iemand nodig heeft en ga zodra het mogelijk is samen met de kandidaat actie ondernemen. Met iemand erop uit om bedrijven te bezoeken, oriënterende gesprekken te voeren en een werkplek te bemachtigen. Ook het veelvuldig inzetten van mijn eigen netwerk, dat van mijn vakgenoten en het netwerk van de kandidaat werpt altijd vruchten af. Deze manier van werken levert de kandidaat positieve ervaringen op en een bredere kijk op de mogelijkheden. Wat een kandidaat zelf kan, doet hij zelf (ik bereid wel grondig voor) en wat hij niet kan doe ik. Van kandidaten hoor ik vaak terug dat zij zich echt gezien en gehoord voelen en dat zij zich bij mij veilig genoeg voelen om acties uit te proberen, waardoor het zelfvertrouwen snel groeit. Het liefst bezoek ik de mensen thuis omdat ik dan een goed beeld krijg van wie iemand in zijn eigen omgeving. Ik rijd graag auto en afstand is daarom geen probleem.

Karin Overbeek

Karin Overbeek

senior adviseur

“Ruim 20 jaar ben ik inmiddels werkzaam als loopbaanadviseur. Eerst in loondienst en sinds 2009 heb ik mij als zelfstandig professional gevestigd in Twente. Ik heb trajecten uitgevoerd voor het UWV, gemeenten, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven. Vanuit een uitkeringssituatie of van werk naar werk. Ervaring heb ik opgedaan in diverse functies met een sociaal en/of commercieel karakter. Ik hield mij voornamelijk bezig met re-integratie en loopbaancoaching van medewerkers en het vinden van ander passend betaald werk of werkervaringsplek. Daarnaast volgde ik mijn passie om te reizen en heb ik veelvuldig diverse groepen begeleid in het buitenland als reisleidster/yogadocent voor verschillende reisorganisaties en voor mijn eigen bureau. Kenmerkend voor mijn coachingsstijl: inlevend, respectvol, open, toegewijd, enthousiast en motiverend. Werkend vanuit mijn hart maar met beide benen op de grond. Tevens gespecialiseerd in wandelcoaching o.a. bij stress en burn-out klachten. Ik leer mensen graag ervaren wat de natuur met je doet. Mijn coaching is gericht op het bekrachtigen van vitaliteit, authenciteit en kernkwaliteiten. Anderen bewust maken van de kracht in zichzelf, en de mogelijkheden die een ieder in zich heeft om datgene waar je gelukkig van wordt te verwezenlijken, maakt mij een gelukkig mens. Ik spreek bij mensen thuis af, of op een afgesproken locatie.”

Mannie Slagman

Mannie Slagman

senior adviseur en casemanager

“Ik ben breed inzetbaar op het gebied van re-integratie en verzuim. Van huis uit ben ik gespecialiseerd in re-integratie tweede spoor trajecten, maar ook andere vormen van begeleiding behoren tot mijn werkzaamheden. Steeds gaat het daarbij om mensen, die door omstandigheden op zoek zijn naar ander werk (UWV-trajecten “Werkfit” en “Naar Werk”, outplacement). Daarnaast ben ik werkzaam als casemanager verzuim." In een persoonlijke en persoonsgerichte aanpak koppel ik empathie en goede luistervaardigheid aan een praktische en resultaatgerichte werkwijze. Men typeert mij als nuchter, vriendelijk en ter zake deskundig. Ik zal vooral werkzaam zijn in de regio’s Twente, Stedendriehoek, Achterhoek en omstreken. Ik woon zelf in het midden van deze regio’s en heb daardoor veel kennis van de arbeidsmarkt daar.”

Miranda Kroes

Miranda Kroes

senior adviseur en trainer

“Ik ben sinds 2008 NOLOC erkend loopbaancoach en gecertificeerd trainer. Maar mijn loopbaan heeft altijd in het teken gestaan van werken met mensen. Zowel op gebied van re-integratie als op het preventiegebied van arbeid en gezondheid. In diverse rollen ben ik betrokken geweest bij verzuim- en re-integratie. Trajecten die ik uitvoer zijn loopbaan(her)oriëntatie, outplacement, tweede spoor trajecten, “Werkfit” trajecten, en (life)coaching. Bijzondere ervaring heb ik met mensen met ADD/ADHD diagnose of burnout klachten." Als coach ben ik mensgericht en sta naast mijn kandidaten. Samen gaan we het traject in, waarbij ik mijn kandidaten ondersteun in het ontwikkelen van diverse vaardigheden. Mijn persoonlijke doel, in de trajecten die ik uitvoer, is dat mijn kandidaat weer in zichzelf gaat geloven en de eigen regie over zijn of haar leven weer terugkrijgt. Mijn kracht zit hem in het zien van kansen en mogelijkheden met een praktische en creatieve aanpak.Mijn enthousiasme en bevlogenheid en respectvolle benadering is wat mijn kandidaten als zeer positief teruggeven. Ik spreek bij mensen thuis af, of op een afgesproken locatie.

Nelly de Kinkelder

Nelly de Kinkelder

senior adviseur en trainer

"De laatste jaren werk ik met plezier en bezieling als loopbaancoach, trainer en adviseur. Het merendeel van mijn carrière ben ik op plenty terreinen actief binnen de arbeidsmarkt. Opgeleid als leerkracht basisonderwijs is er nagenoeg geen werk beschikbaar en besluit ik na een reeks (inval-) banen het roer om te gooien. Met mensen werken staat boven aan mijn wensenlijst en ik word intercedent. Wat is dit een leuke baan, de dynamiek tussen vraag en aanbod en vooral voor werkloze mensen een baan vinden. Het spel tussen de twee partijen beheers ik goed en ondertussen leerde ik. Aansluitend op deze periode ben ik gaan werken bij het Arbeidsbureau, CWI en later het UWV Werkbedrijf als adviseur voor werkgevers en werk-zoekers/-nemers. Hierna besluit ik mijn baan op te zeggen en als zelfstandig ondernemer verder te gaan met een bemiddelingsbureau. Al snel word ik benaderd voor coaching en Spoor 2 door een relatie en heb deze tak verder uitgebouwd. Mijn manier van coachen is bevlogen en met een open mind, ik luister en kan vervolgens op praktische wijze de juiste stappen aangeven. Ik train, begeleid trajecten voor het UWV, het bedrijfsleven met Outplacement en Spoor 2 en coach jongeren en oudere jongeren met het maken van studie-/beroepskeuze. Ik begeleid mensen die vanuit een Burnout, Ziektewet of WIA weer stappen willen zetten en ben werkzaam in de regio van Veenendaal en Beneden-Leeuwen."

Renate Dijkstra

Renate Dijkstra

senior adviseur en trainer

“Sinds 2003 ben ik werkzaam als coach, trainer en docent. Ik werk graag vanuit een persoonlijke benadering waarin respect en vertrouwen centraal staan. Als coach ervaren mensen mij als toegankelijk, betrokken, doelgericht, energiek en prettig confronterend. Mijn jarenlange ervaring met “Naar Werk” trajecten zet ik als coach graag in om mensen te begeleiden naar een volgende stap in hun loopbaan." We kunnen onze gesprekken binnen houden…. maar het kan ook buiten. Een hele mooie locatie voor coaching is namelijk de natuur. Het brengt je fysiek én mentaal in beweging. De steeds veranderende omgeving stimuleert je om anders te kijken, te denken en te doen. Je komt op een ontspannen manier snel tot de kern en doet verrassende inzichten op. Inzichten die je kunt gebruiken in het traject waarin je nu zit. In de gesprekken die we hebben ontdek je wat belangrijk voor je is, welk loopbaanpad je wilt bewandelen en wat je daarvoor nodig hebt. Ik help je graag hierbij.

Sonja van der Schaaf

Sonja van der Schaaf

wandelcoach

“Ik ben sinds 2007 (loopbaan)coach en Noloc erkend loopbaanprofessional. Van 2007 tot 2013 werkte ik o.a. voor de leerwerkloketten bij het UWV in Deventer en Apeldoorn. Daarnaast werk ik in het onderwijs; na tien jaar Voortgezet Onderwijs werk ik nu alweer minstens zo lang in het mbo als loopbaanbegeleider/zorgcoördinator voor studenten." Ik coach oplossingsgericht, hierbij hanteer ik verschillende methodieken en coach mensen zowel voor “Werkfit” als ‘“Naar Werk” wandelend door de natuur. Tijdens het wandelen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De natuur geeft ruimte in je hoofd en zet aan tot creatief denken. Door deze benadering komt de kandidaat tot nieuwe inzichten. Ik stimuleer een actieve houding met opdrachten om thuis verder over na te denken of om gewoon te doen, zodat helder wordt wat een volgende stap is. Het wandelen doe ik vooral in Paleispark Het Loo. Kandidaten waarderen mijn begeleiding en ik krijg terug dat ik deskundig en professioneel ben, een groot inlevingsvermogen heb, de juiste vragen stel, praktische tips/hulp geef over bijvoorbeeld CV’s en netwerken en mensen voelen zich bij mij op hun gemak. Ik werk vooral in de regio Stedendriehoek met als standplaats Apeldoorn.

Trees Zeilstra

Trees Zeilstra

senior adviseur en trainer

“Al heel veel jaren ben ik werkzaam binnen de re-integratie. Vanaf 2010 ben ik als zelfstandig loopbaanadviseur werkzaam in de regio. Mijn kennis en expertise vanuit het verleden heb ik vooral ingezet binnen de re-integratie. Ik voer al enige jaren opdrachten uit voor het UWV, de laatste anderhalf jaar voornamelijk “Werkfit” en “Naar Werk”, doelgroepen WIA, ZW, Wajong. Dus ook mensen met een ASS of ADD/ADHD en lager opgeleiden zijn bij mij op hun plek. Ik ben een open-minded persoon, die gemakkelijk contacten legt met mensen. Mijn uitgangspunt is dat er gedacht kan worden in oplossingen en niet in belemmeringen. Ik ben vriendelijk en toegankelijk, en heb kennis van verschillende doelgroepen en leeftijden. Ook 2e spoor-trajecten zijn een onderdeel van mijn dagelijks werk. Vanaf 2010 begeleid ik met enige regelmaat ook startende (kleine) ondernemers. Ik heb een breed netwerk in de hele regio waarvoor eMKa werkt, en in verschillende branches. Samen met de kandidaat bekijk ik hoe iemand geactiveerd kan worden. Inzetten van een WEP (bv in de vorm van vrijwilligerswerk of ANBI), directe bemiddeling en sollicitatietraining horen tot de mogelijkheden, afhankelijk van de kandidaat en type traject. Kandidaten ervaren mij als een prettig, open, toegankelijk persoon, die goed weet waar naar toegewerkt moet worden. Men leert middels een traject met mij dat persoonlijke groei mogelijk is. Daardoor wordt de persoonlijke vicieuze cirkel doorbroken. Deelnemen aan de maatschappij wordt door deze groei bevorderd, iets wat past bij het denken in kansen. Mijn actieradius is groot.

Yvonne Aaltink

Yvonne Aaltink

Senior adviseur en casemanager

Einstein zou gezegd hebben: ‘Ik bezit geen bijzondere talenten. Ik ben louter gepassioneerd nieuwsgierig’. Deze uitspraak viel mij op, omdat ik mezelf er wel in herken. Ik heb geen wiskundeknobbel, ik kan niet goed zingen en ik ben niet erg handig…. Maar ik heb wel -van kinds af aan- een hele grote nieuwsgierigheid naar de wereld en de mensen om me heen. Ik ben geïnteresseerd in de mensen die ik ontmoet, in hun verhaal, in wat ze doen (of juist niet) en wat hen beweegt. En ik heb grote belangstelling voor de zaken die in onze maatschappij spelen. Daardoor ben ik op de hoogte van de actualiteit in het algemeen en op mijn vakgebied: arbeidsmarkt, opleidingen, regelgeving etc. Beide aspecten samen maken mij geen fenomenale wetenschapper, maar wel een gepassioneerde re-integratie- en loopbaanadviseur. Die verbindt en begeleidt, meebeweegt en stuurt wanneer dat nodig is. En dit doe ik al vanaf 1993 voor diverse werk- en opdrachtgevers. De mensen met en voor wie ik werk zijn zo verschillend als de hulpvragen en opdrachten zijn. Eigenlijk heb ik daarin ook geen voorkeur of specialiteit. De kern van mijn deskundigheid draait om empathie, kunnen analyseren, ondersteunen, richting geven en duidelijkheid verschaffen. En natuurlijk kennis van zaken. Daarbij is resultaat het doel van onze gezamenlijke inspanningen. Voor mijn werk kan ik ook uit eigen ervaring spreken. Door o.a. faillissement, reorganisatie en outplacement heb ik zelf meerdere keren in mijn loopbaan moeten dealen met teleurstelling en ondermijnd zelfvertrouwen. Maar ik heb ook geleerd dat zelf-onderzoek, schouders er onder zetten en de handreiking door een andere (deskundige) je loopbaan weer op de rit kunnen zetten. Dat geef ik ook graag door. Ik werk in een actieradius van 1 uur rijden vanaf mijn woonplaats Deventer.