Hieronder stellen onze mensen zich graag persoonlijk aan jou voor:

Ernie van Brink

Ernie van Brink

senior adviseur en trainer

Ervaren (loopbaan)coach, VWNW- adviseur, trainer en stressconsultant; levenslustige vrouw met een positieve levensinstelling die denkt in termen van mogelijkheden en optimisme. Ik heb oprechte belangstelling voor mensen, een gezonde dosis relativeringsvermogen en kan zowel samenwerken als zelfstandig werken.” Ik pak de trajecten heel praktisch op, bekijk wat iemand nodig heeft en ga zodra het mogelijk is samen met de kandidaat actie ondernemen. Met iemand erop uit om bedrijven te bezoeken, oriënterende gesprekken te voeren en een werkplek te bemachtigen. Ook het veelvuldig inzetten van mijn eigen netwerk, dat van mijn vakgenoten en het netwerk van de kandidaat werpt altijd vruchten af. Deze manier van werken levert de kandidaat positieve ervaringen op en een bredere kijk op de mogelijkheden. Wat een kandidaat zelf kan, doet hij zelf (ik bereid wel grondig voor) en wat hij niet kan doe ik. Van kandidaten hoor ik vaak terug dat zij zich echt gezien en gehoord voelen en dat zij zich bij mij veilig genoeg voelen om acties uit te proberen, waardoor het zelfvertrouwen snel groeit. Het liefst bezoek ik de mensen thuis omdat ik dan een goed beeld krijg van wie iemand in zijn eigen omgeving. Ik rijd graag auto en afstand is daarom geen probleem.

Jolande van Brink

Jolande van Brink

teamondersteuner

Sinds maart 2021 ben ik teamondersteuner bij eMKa werkt door! Ik ben vooral bezig op de achtergrond: ik verzorg de administratie, belastingzaken en bied ondersteuning aan onze adviseurs. In mijn vrije tijd mag ik graag wandelen, lezen, fietsen, reizen en tuinieren. Ook breng ik regelmatig tijd door met mijn kleinkinderen. Vervelen doe ik me nooit!

Karin Overbeek

Karin Overbeek

senior adviseur

Ruim 20 jaar ben ik inmiddels werkzaam als loopbaanadviseur. Eerst in loondienst en sinds 2009 heb ik mij als zelfstandig professional gevestigd in Twente. Ik heb trajecten uitgevoerd voor het UWV, gemeenten, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven. Vanuit een uitkeringssituatie of van werk naar werk. Ervaring heb ik opgedaan in diverse functies met een sociaal en/of commercieel karakter. Ik hield mij voornamelijk bezig met re-integratie en loopbaancoaching van medewerkers en het vinden van ander passend betaald werk of werkervaringsplek. Daarnaast volgde ik mijn passie om te reizen en heb ik veelvuldig diverse groepen begeleid in het buitenland als reisleidster/yogadocent voor verschillende reisorganisaties en voor mijn eigen bureau. Kenmerkend voor mijn coachingsstijl: inlevend, respectvol, open, toegewijd, enthousiast en motiverend. Werkend vanuit mijn hart maar met beide benen op de grond. Tevens gespecialiseerd in wandelcoaching o.a. bij stress en burn-out klachten. Ik leer mensen graag ervaren wat de natuur met je doet. Mijn coaching is gericht op het bekrachtigen van vitaliteit, authenciteit en kernkwaliteiten. Anderen bewust maken van de kracht in zichzelf, en de mogelijkheden die een ieder in zich heeft om datgene waar je gelukkig van wordt te verwezenlijken, maakt mij een gelukkig mens. Ik spreek bij mensen thuis af, of op een afgesproken locatie.

Laurine Peeters

Laurine Peeters

adviseur

Sinds 2022 ben ik werkzaam als zelfstandig loopbaanadviseur. Dit doe ik in combinatie met mijn werk als algemeen maatschappelijk werker. Een mensen-mens dat is hoe ik mijzelf en anderen mij omschrijven. Het is mijn passie om te reizen en te investeren in mooie herinneringen. Ik ben iemand die makkelijk contact maakt met mensen en vind het interessant om het verhaal achter een persoon te horen en verbanden te leggen in trajecten. Bij mij is het glas half vol. Wat dit betekent? Dat ik niet zomaar opgeef en blijf kijken naar mogelijkheden. Kan het niet linksom dan probeer ik het rechtsom. Ik ben daadkrachtig, behulpzaam, open en durf prikkelende vragen te stellen. Van coachees krijg ik terug dat ik een warme, oprechte niet-oordelende houding heb, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij. Mensen (weer) bewust maken van hun mogelijkheden en de kracht in henzelf om uiteindelijk datgene te doen waar je gelukkig van wordt, dat is waar ik blij van word.

Mae Voors

Mae Voors

Adviseur

Tekst volgt later

Mannie Slagman

Mannie Slagman

senior adviseur en casemanager

Ik ben breed inzetbaar op het gebied van re-integratie en verzuim. Van huis uit ben ik gespecialiseerd in re-integratie tweede spoor trajecten, maar ook andere vormen van begeleiding behoren tot mijn werkzaamheden. Steeds gaat het daarbij om mensen, die door omstandigheden op zoek zijn naar ander werk (UWV-trajecten “Werkfit” en “Naar Werk”, outplacement). Daarnaast ben ik werkzaam als casemanager verzuim." In een persoonlijke en persoonsgerichte aanpak koppel ik empathie en goede luistervaardigheid aan een praktische en resultaatgerichte werkwijze. Men typeert mij als nuchter, vriendelijk en ter zake deskundig. Ik zal vooral werkzaam zijn in de regio’s Twente, Stedendriehoek, Achterhoek en omstreken. Ik woon zelf in het midden van deze regio’s en heb daardoor veel kennis van de arbeidsmarkt daar.

Miranda Kroes

Miranda Kroes

senior adviseur en trainer

Ik ben sinds 2008 NOLOC erkend loopbaancoach en gecertificeerd trainer. Maar mijn loopbaan heeft altijd in het teken gestaan van werken met mensen. Zowel op gebied van re-integratie als op het preventiegebied van arbeid en gezondheid. In diverse rollen ben ik betrokken geweest bij verzuim- en re-integratie. Trajecten die ik uitvoer zijn loopbaan(her)oriëntatie, outplacement, tweede spoor trajecten, “Werkfit” trajecten, en (life)coaching. Bijzondere ervaring heb ik met mensen met ADD/ADHD diagnose of burnout klachten." Als coach ben ik mensgericht en sta naast mijn kandidaten. Samen gaan we het traject in, waarbij ik mijn kandidaten ondersteun in het ontwikkelen van diverse vaardigheden. Mijn persoonlijke doel, in de trajecten die ik uitvoer, is dat mijn kandidaat weer in zichzelf gaat geloven en de eigen regie over zijn of haar leven weer terugkrijgt. Mijn kracht zit hem in het zien van kansen en mogelijkheden met een praktische en creatieve aanpak.Mijn enthousiasme en bevlogenheid en respectvolle benadering is wat mijn kandidaten als zeer positief teruggeven. Ik spreek bij mensen thuis af, of op een afgesproken locatie.

Renate Dijkstra

Renate Dijkstra

senior adviseur en trainer

Sinds 2003 ben ik werkzaam als coach, trainer en docent. Ik werk graag vanuit een persoonlijke benadering waarin respect en vertrouwen centraal staan. Als coach ervaren mensen mij als toegankelijk, betrokken, doelgericht, energiek en prettig confronterend. Mijn jarenlange ervaring met coachingstrajecten zet ik graag in om mensen te begeleiden naar een volgende stap. We kunnen onze gesprekken binnen houden…. maar het kan ook buiten. Een hele mooie locatie voor coaching is namelijk de natuur. Het brengt je fysiek én mentaal in beweging. De steeds veranderende omgeving stimuleert je om anders te kijken, te denken en te doen. Je komt op een ontspannen manier snel tot de kern en doet verrassende inzichten op. Inzichten die je kunt gebruiken in het traject waarin je nu zit. In de gesprekken die we hebben ontdek je wat belangrijk voor je is, welk loopbaanpad je wilt bewandelen en wat je daarvoor nodig hebt. Ik help je graag hierbij.

Trees Zeilstra

Trees Zeilstra

senior adviseur en trainer

Al heel veel jaren ben ik werkzaam binnen de re-integratie. Vanaf 2010 ben ik als zelfstandig loopbaanadviseur werkzaam in de regio. Mijn kennis en expertise vanuit het verleden heb ik vooral ingezet binnen de re-integratie. Ik voer al enige jaren opdrachten uit voor het UWV, de laatste anderhalf jaar voornamelijk “Werkfit” en “Naar Werk”, doelgroepen WIA, ZW, Wajong. Dus ook mensen met een ASS of ADD/ADHD en lager opgeleiden zijn bij mij op hun plek. Ik ben een open-minded persoon, die gemakkelijk contacten legt met mensen. Mijn uitgangspunt is dat er gedacht kan worden in oplossingen en niet in belemmeringen. Ik ben vriendelijk en toegankelijk, en heb kennis van verschillende doelgroepen en leeftijden. Ook 2e spoor-trajecten zijn een onderdeel van mijn dagelijks werk. Vanaf 2010 begeleid ik met enige regelmaat ook startende (kleine) ondernemers. Ik heb een breed netwerk in de hele regio waarvoor eMKa werkt, en in verschillende branches. Samen met de kandidaat bekijk ik hoe iemand geactiveerd kan worden. Inzetten van een WEP (bv in de vorm van vrijwilligerswerk of ANBI), directe bemiddeling en sollicitatietraining horen tot de mogelijkheden, afhankelijk van de kandidaat en type traject. Kandidaten ervaren mij als een prettig, open, toegankelijk persoon, die goed weet waar naar toegewerkt moet worden. Men leert middels een traject met mij dat persoonlijke groei mogelijk is. Daardoor wordt de persoonlijke vicieuze cirkel doorbroken. Deelnemen aan de maatschappij wordt door deze groei bevorderd, iets wat past bij het denken in kansen. Mijn actieradius is groot.